Logo
Logo

Follow the Money

GGZ Veenendaal is een van de vele zorgaanbieders die onderzocht zijn door journalisten van Follow the Money samen met Pointer. In eerste instantie was de berichtgeving onduidelijk en wekte het de indruk dat ook wij ‘verdacht waren’. We hebben daar zo snel mogelijk op gereageerd en Follow the Money heeft haar berichtgeving bijgesteld en duidelijk gemaakt dat ze dit niet zo bedoeld hadden. In de kleine lettertjes was te lezen..  Maar gelukkig hebben ze het voor nu bijgesteld en overleggen ze intern over een duidelijkere berichtgeving over de onderzochte instellingen die juist niet verdacht zijn na onderzoek, zoals GGZ Veenendaal. U kunt hier het aangepaste artikel lezen.

We hebben laten weten dat we vinden dat hun manier van berichtgeving onnodig onrust veroorzaakt. GGZ Veenendaal wordt voortdurend gecontroleerd, door zorgverzekeraars, recent middels een routineonderzoek door de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (waar we prima resultaten behaalden), door het KiBG, door de accountant middels de jaarrekening en middels de jaarlijkse screening door Lloyds, om aan onze ISO certificering te voldoen. Onder andere.

Uiteindelijk is de boodschap dat we juist niet verdachte cijfers hebben een goed bericht (waar we niet over twijfelden), maar het had zeker anders gebracht mogen worden.

De gemeente Veenendaal heeft dit ook aan de gemeenteraad toegelicht naar aanleiding van vragen: klik hier voor de antwoorden van de gemeente Veenendaal.