Logo
Logo

Uitkomsten rapportage KiBG

GGZ Veenendaal is een KiBG gecertificeerde instelling, wat betekent dat we jaarlijks door een externe partij worden getoetst op een aantal kwaliteitscriteria. In de rapportage van 2018 komt een aantal positieve aspecten naar voren, in de vergelijk met het landelijke gemiddelde. We scoren hoger op gezamenlijk beslissen. We sluiten meer dan gemiddeld trajecten af in gezamenlijk overleg (behandeltraject afgerond). We verwijzen meer dan gemiddeld cliënten die nog zorg nodig hebben terug naar de POH-GGZ (wat een landelijk streven is, omdat deze zorg goedkoper is). Ook hebben we meer cliënten die eerst door de POH zijn behandeld (wat wenselijk is). Van de behandelingen die we beginnen vallen er veel minder dan gemiddeld af (uiteindelijk niet behandeld, ‘onvolledig behandeltraject’). Onze gemiddelde wachttijd voor GBGGZ behandeling is korter. We hebben ook wat vaker dan gemiddeld middellange trajecten in plaats van intensievere. Ook besteden we meer directe tijd aan behandeling en wat minder aan indirecte tijd, vergeleken met anderen. Onze doorlooptijd (tijd tussen start en einde behandeling) is korter dan gemiddeld.

In dit perspectief scoort GGZ Veenendaal op de relevante uitkomsten uit de KiBG rapportage aan de goede kant van het spectrum. We zijn blij met de uitkomsten en onze inmiddels jarenlange erkenning door deze instantie.