Wachtlijst

We kunnen helaas geen nieuwe CZ verzekerden behandelen binnen de SGGZ (zie hieronder)

     Per december 2021

Volwassenen GBGGZ

De wachttijd tussen aanmelding en het eerste gesprek (intake) bedraagt ongeveer vier maanden. Na de intake begint aansluitend de behandeling.
Vanwege de verplichte spreiding van het budget over het jaar kan het zijn dat de wachttijd per verzekering verschilt.
Wanneer de wachttijd te lang is kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.

Volwassenen SGGZ

De wachttijd tussen aanmelding en het eerste gesprek (intake) bedraagt ongeveer 5 maanden. Na de intake begint binnen aansluitend de behandeling.
Als kleine instelling hanteren wij geen verschillende wachttijden voor de verschillende diagnosegroepen. Vanwege de verplichte spreiding van het budget over het jaar kan het zijn dat de wachttijd per verzekering verschilt.
Wanneer de wachttijd te lang is kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.

Kinderen en Jongeren GBGGZ

De wachttijd tussen aanmelding en het eerste gesprek (intake) bedraagt ongeveer 4 maanden. Na de intake begint aansluitend de behandeling.
Wanneer de wachttijd te lang is kunt u contact opnemen met de gemeente voor wachtlijstbemiddeling.

Kinderen en jongeren SGGZ

De wachttijd tussen aanmelding en het eerste gesprek (intake) bedraagt ongeveer 4 maanden. Na de intake begint binnen 2 weken de behandeling.
Als kleine instelling hanteren wij geen verschillende wachttijden voor de verschillende diagnosegroepen.
Wanneer de wachttijd te lang is kunt u contact opnemen met de gemeente voor wachtlijstbemiddeling.

Tot onze spijt: wachten..

We hebben te maken met wachtlijsten in de zorg. Over het algemeen zijn de wachttijden voor de korter durende behandelingen (GBGGZ) wat korter. Kijk hier naast voor een actuele schatting van de wachtlijst.
Allerlei factoren (cliënten die eerder stop of juist meer zorg nodig hebben, ziekte van een behandelaar) maken deze inschatting extra moeilijk. Het is een indicatie. We kiezen voor geen wachttijd tussen de intake en start behandeling. Uw behandeling begint meteen nadat de intake heeft plaatsgevonden. Uw behandelaar is het aanspreekpunt vanaf de intake.

Vindt u dat u te lang moet wachten? We adviseren u voor de GBBGZ bij een wachttijd langer dan 4 weken contact op te nemen met de zorgbemiddelaar om te kijken of er een behandelaar in de buurt is die u eerder kan helpen. Of overleg met het CJG (kinderen en jongeren).

OVER CZ

Helaas heeft CZ het budget voor SGGZ behandeling niet verhoogd. Daardoor kunnen geen nieuwe CZ verzekerden inschrijven voor SGGZ behandelingen. Wij betreuren deze keuze van CZ, maar kunnen er niets aan doen. U kunt met hen contact opnemen om een andere behandelaar in deze regio te vinden. U kunt ze bellen: 013 – 594 91 10.

CZ verzekerden die zich eerder hebben aangemeld worden gewoon behandeld.

Niet wachten: aan de slag

U kunt al veel doen vóór de start van de gesprekken

GGZ Veenendaal is aangesloten bij GGZ.plus. Binnen GGZ.plus hebben we verandertrajecten beschreven. We bieden hulpmiddelen aan om vooraf aan de slag te gaan, hulpmiddelen die u tijdens de behandeling kunt gebruiken en hulpmiddelen waar u na het laatste gesprek zelf thuis mee verder kunt. Die hulpmiddelen vallen onder de noemer ehealth, die bestaat uit filmpjes, werkboeken, vragenlijsten en dergelijke. Lees daar mee over via onderstaande knop.

Op dit moment…

We hebben te maken met budgetplafonds die ons door de zorgverzekeraars opgelegd worden. We krijgen een zakje geld en mogen daarvoor behandelingen doen. Als het zakje geld op is, kunnen we niet meer behandelen. Uw verzekeraars vindt dan dat u ergens anders hulp moet gaan zoeken.

Deze budgetplafonds zorgen er regelmatig voor dat we voor het einde van het jaar niet langer kunnen behandelen, voor een bepaalde verzekering. Hieronder ziet u een actueel overzicht van mensen met verzekeringen die we niet meer mogen behandelen. 

Voor de rest van 2021 kunnen we geen nieuwe CZ verzekerden behandelen binnen de SGGZ.