Kwaliteit

Kwaliteit is de basis

We doen onze uiterste best om mensen te helpen op de beste manier. Voor u, maar ook omdat we trots zijn op ons werk en op GGZ Veenendaal als organisatie. Goed werk, tevreden cliënten en een vriendelijke organisatie.

We hebben te maken met allerlei regels en afspraken, waardoor we soms minder kunnen dan we zouden willen. Zouden we vaker willen ondersteunen, of zouden we meer willen doen. Of is ons opgelegd om op een bepaalde manier te werken, vooral op het gebied van administratie en rapportage. Nergens zijn die regels zo streng als in de GGZ en wij kunnen daar maar weinig aan doen.

We proberen er op een zo vriendelijke manier mee om te gaan en zullen u uitleggen hoe het zit. En waarom – vaak omdat de overheid of de verzekering het zo wil.

Hoe zorgen wij voor kwaliteit?

Opleiding en scholing

Onze behandelaren zijn goed opgeleid en scholen zich voortdurend bij. Binnen onze organisatie geven we die kennis door aan elkaar.

Certificering KiBG

We zijn al vanaf de start gecertificeerd door het KiBG, waarmee we jaarlijks aantonen dat onze procedures mede in het teken staan van kortdurend en generalistisch behandelen.

Adviesraad

We overleggen samen met vertegenwoordigers van cliënten en van medewerkers, samen met de externe toezichthouder, over de kwaliteit en het beleid. Zo verbeteren we samen de zorg vanuit GGZ Veenendaal

Evaluaties

We nemen vragenlijsten af en bespreken die met cliënten, we houden enquetes en we hebben diverse feedback mogelijkheden, zodat we kunnen leren van wat we doen en wat de effecten zijn. We meten en stellen onze aanpak bij.

ISO certificering

Onze kwaliteitssystemen worden jaarlijks geëvalueerd door LRQA (ISO 9001:2015). 

Formele kwaliteitsdocumenten

We beschrijven in formele documenten onze uitgangspunten en plannen. Deze documenten zijn hieronder in te zien.

Klik op een vak hieronder om het bijbehorende bestand te openen.

Kwaliteitsstatuut

Een kwaliteitsstatuut is een globale beschrijving van de werkzaamheden en borging van een instelling. Kijk hier voor achtergrondinformatie.

Hoe doen we het?

GGZ Veenendaal werd gemiddeld gewaardeerd met een 8.7 in 2023, gemeten met de CQi.

Kijk hier voor een toelichting (klik)