Logo
Logo

Informatie

De overheid en de verzekeraars willen gecombineerde behandeling (blended care): gesprekken, gecombineerd met informatie via internet. Binnen de eHealth omgeving van onze website kunt u deze aanvullende informatie vinden. Het grootste deel hebben we zelf gemaakt, maar er staan ook links en documenten van andere zorgaanbieders. Uw behandelaar zal het gebruik van eHealth met u bespreken.

We hebben er voor gekozen geen persoonlijke informatie op te slaan op onze website. Dit betekent dat onze eHealth voorzieningen vooral bestaan uit presentaties, formulieren en vragenlijsten. U kunt kijken en downloaden, of u kunt de vragenlijsten invullen en de scores bekijken. Deze uitkomsten kunt u ook printen, maar onze website onthoudt niet wat u eerder heeft ingevuld. Dit vinden wij veiliger en toegankelijker dan een systeem wat persoonlijke gegevens opslaat.

Hieronder staan een aantal presentaties, rondom verschillende onderwerpen. Klik op de knop om de betreffende presentatie te openen. Met de knoppen onderin gaat u verder in de presentatie. Op de pagina waar de presentatie te zien is zijn ook formulieren te vinden die betrekking hebben op de presentatie en behulpzaam kunnen zijn in uw behandeling. U kunt deze formulieren downloaden en invullen, om met uw behandelaar te bespreken.

Let op! De presentaties bevatten geluid. Ze zijn niet goed te volgen zonder geluid.
Tijdens de behandeling zetten we eHealth modules van TelePsy in. Dat is een extern bedrijf wat voor zorgaanbieders filmpjes, documenten, oefeningen en vragenlijsten maakt, waar u thuis mee aan de slag kunt. De manier waarop we deze eHealth inzetten is persoonlijk, omdat de een dit erg prettig vindt, terwijl de ander nooit een computer of smartphone aanraakt.

Een presentatie over hoe de GGZ is georganiseerd, over hoe behandeling werkt en over de diagnose. Deze module is geschikt voor iedereen die in behandeling komt.

We stellen ons zelf, ons gebouw en onze werkwijze wat persoonlijker aan u voor. U krijgt uitleg en een korte rondleiding.

Veel lichamelijke en ook psychische problemen hangen samen met stress. In deze module leggen we hier een en ander over uit en geven we enkele adviezen over hoe met stress om te gaan. Ook bespreken we hoe gezond leven uw kwetsbaar voor stress kan verminderen.

Bijna iedereen die zich aanmeldt heeft stemmingsklachten. In deze presentatie leggen we uit wat stemmingsklachten zijn, hoe ze ontstaan en het belangrijkste: wat we er aan kunnen doen. We geven een korte uitleg over cognitieve therapie.

Presentatie over angst en angststoornissen. Daarnaast bespreken we enkele veel gebruikte behandelmethoden.

Uitleg van schematherapie en de achtergronden er van. Schematherapie wordt vaak gebruikt in de behandeling van wat ingewikkeldere problemen in de specialistische GGZ.

Sommige problemen komen voort uit patronen die iemand vroeg in zijn leven heeft opgebouwd. Wanneer deze patronen leiden tot problemen in het dagelijks leven spreken we wel van karakterproblemen of persoonlijkheidsstoornissen. Deze problemen behandelen we vooral in de specialistische GGZ.

Meer informatie over Cognitieve therapie binnen GGZ Veenendaal

Sommige mensen in de GGZ worstelen met gedachten een einde aan hun leven te maken. Op deze pagina vindt u onze presentatie en aanvullende informatie.

Binnen GGZ Veenendaal behandelen we ook kinderen en jongeren tot 18 jaar. In deze module leggen we een en ander uit daar over [nog niet online]

Er zijn ook diverse andere aanbieders van ehealth toepassingen die u gratis kunt gebruiken. Klik op de knop hier naast voor een overzicht.